"En fast tvål går att köpa som den är eller med väldigt lite förpackningsmaterial, det behövs inga plastflaskor och pumpar som belastar miljön"

Idag använder de flesta helst flytande tvål men vi tycker att det är dags att tänka om! Nedan har vi listat fem bra anledningar till att byta ut tvålflaskan mot en fast tvål.

1. En fast tvål går att köpa som den är eller med väldigt lite förpackningsmaterial, det behövs inga plastflaskor och pumpar som belastar miljön. Visste du att över 60 % av kostnaden för en flytande tvål består av just förpackningen plus att mycket av det du betalar för faktiskt är vatten.

2. En fast tvål kan komma i oändligt många former, storlekar och färger. I tvålen kan det finnas mönster, små peelande korn, blomblad, ja bara fantasin sätter gränserna. Du får direkt en känsla av tvålen och dess doft så fort du ser den till skillnad från en flytande tvål som är instängd i en plastförpackning.

3. Det kostar ungefär 10 gånger så mycket att använda flytande tvål i jämförelse med fast. Detta enligt en uträkning som dailyfinance.com gjort.

4. En fast tvål räcker längre än en flytande. Med en fast tvål så använder du bara precis så mycket du behöver. Med en pump så är det lätt att få ut för mycket per gång.

5. Fast tvål är lättare att frakta, både från leverantör och för dig som konsument. Lättare transporter leder till mindre koldioxidutsläpp och mindre miljöpåverkan.